2013. június 9., vasárnap

Alternatív káposztáscvekkedli




















By GasztroGábor, aki  szintén szeret kibontakozni a konyhában, valamelyik nap ezzel a csípős-gyömbéres káposztástésztával várt ebédhez. A teraszon, mert ott olyan szép és az étel is jobban esik.


HOZZÁVALÓK
˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙˙
kis fej friss káposzta apróra vágva
2 cm gyömbér
chili ízlés szerint
1 fej főzőhagyma aprítva
5 szelet bacon

A bacont megpirítjuk, hogy ropogós legyen, rádobjuk a hagymát, üvegesítjük, majd jöhet az aprított káposzta. Sózzuk borsozzuk, majd megbolondítjuk a csilivel és a gyömbérrel, hagyjuk, hogy összepárolódjanak az ízek. Nagykocka tésztát főzünk és összekeverjük a káposztás eleggyel.
Kicsit meg is piríthatjuk a tésztát...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése